dinsdag 2 april 2013

Woonadvies Oude Bildtzijl


Hoe maken we onze kille woonkamer gezellig?

Dirkje en Sietze Bakker wonen aan de vaart die Oudebildtzijl doorklieft. Ooit vond deze vaart langs de Keuningstreek zijn weg naar zee en diende het Keuningshuis als tolhuis. De levendigheid die een handelsdorp tekent is weggeëbd met het dichtslibben van de zee. Het idyllische karakter heeft het dorp behouden en het skippershúske, opgetrokken uit warme geeltjes, waar Dirkje en Sietze nu zo’n tien jaar wonen past perfect in dat beeld.

door Ria Algra

Ik wilde niet in de etalage zitten
“Toen we hier kwamen wonen”, vertelt Dirkje “hebben we eerst van het grote raam in de voorgevel, wat ooit een modeverschijnsel was, weer twee vensters gemaakt. Ik had geen zin om in een etalage te zitten.” Vervolgens zetten ze stap voor stap het huis waar Sietze’s ouders daarvoor woonden, naar hun hand. Bij de voorkamer was de inspiratie kennelijk op. “Alles was hier wit, kil om zo maar te zeggen. We zaten hier bijna nooit. Te ongezellig.” Na verloop van tijd zou een opknapbeurt echter niet misstaan en zo stonden de Bakker’s in de aanslag met de sauskwast nadat ze de muren hadden bekleed met glasvezel. De eerste witte streken waren gezet toen Dirkje door de Bildtse Post op het spoor werd gezet van Bertina. Aarzelend nam ze contact op, een metamorfose was het resultaat. En dat alleen al door de kleurkeuze en verandering van de meubels.

Wat zegt de interieurstyliste?   
“De familie Bakker vertelde mij wat het euvel was. Het voelt niet lekker aan in de woonkamer, niet gezellig. Het was er kil en er stonden te weinig meubels. Om optimaal gebruik te maken van de ruimte, heb ik aan de onderkant van het grote raam tussen de woon- en de eetkamer over de hele lengte een boekenkast gesitueerd. Ook waar de tv staat komt een kast met gedeeltelijk open vakken. Daardoor krijg je een speels effect. Verder heb ik één fauteuil laten vervallen. Zo krijg je meer rust in het geheel en er blijft nog genoeg zitruimte over.”

Gezellig een krantje lezen
“Wat de kleuren betreft heb ik gekozen voor diepere kleuren. Daardoor ontstaat een knusse kamer. De gebruikte kleuren zijn Urban Taupe en Spacious Grey van Flexa colour. De basis van het verfwerk blijft onveranderd.”
In de nu behaaglijke woonkamer moet natuurlijk ook lekker een krantje of een boek kunnen worden gelezen. “Daarvoor zorgt nu een grote lamp bij de fauteuil. Maar als je gezellig met vrienden of familie in de woonkamer zit, dan kun je ook heel goed sfeerlicht creëren.”

Het voelt een paar graden warmen
Dirkje: “Zelf waren we nooit op deze kleurcombinatie gekomen. Het is hier nu zo gezellig en het voelt gewoon een paar graden warmen. We zitten hier nu veel vaker. Zelfs Sietze, die eerst nog was sceptisch was, is enthousiast.” Een van de muren is nog kaal. “Daar moet nog wat hangen en daar moet nog een meubel komen voor de radio, maar daar zijn we nog niet aan toe gekomen. Wij zoeken altijd lang” lacht Dirkje. Hun favoriete winkels zijn de Kringloop, de Groene Loods, Vonk, maar ook Ikea. Ze houden van struinen. En de kleurkaarten gaan mee in de tas. “Lopen we ergens tegenaan dan kunnen we meteen kijken of het past.” De familie Bakker is dik tevreden over hun getransformeerde woonkamer.
 
Nu ook fotorealistisch interieuradvies
Bertina heeft haar vakgebied onlangs uitgebreid met fotorealistische 3D ontwerpen. “Met deze werkwijze ben ik in staat in 3D de sfeer in de ruimte goed te laten zien. Ik kan het ontwerp nu fotorealistisch presenteren, waarbij ik ook de lichteffecten bij verschillende omstandigheden meeneem. Een realistischer beeld van het eindresultaat kun je niet krijgen.”


Intussen gaat Bertina gewoon door met gratis adviezen voor de Bildtse Post. 
Wilt u ook advies van Puls Design, neemt u dan contact op via info@pulsdesign.nl. Wie weet bent u de volgende! Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, volgt u Puls Design ook via Facebook en Twitter.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten